Newsletter Sign Up

Hage

Alt i Fjordhagen vår er rosenrødt.

Vår flotte hage med herlig beliggenhet ved fjorden er full av farger hele året. Nyt en lat sommerdag i en solseng rett ved fjorden og ta en forfriskende dukkert i bukta. Eller nyt de livlige fargene om høsten før du utforsker sandstranden vår.

Her er det mildt sagt rosenrødt. Vår flotte hage med herlig beliggenhet ved fjorden er full av farger hele året. Nyt en lat sommerdag i en solseng rett ved fjorden og ta en forfriskende dukkert i bukta. Eller nyt de livlige fargene om høsten før du utforsker sandstranden vår.

I hagen vår finner du også hytten til komponisten Edvard Grieg, som han flittig brukte til glede og inspirasjon under oppholdet i Lofthus.

Edvard Griegs komponisthytte
Mye av det vi i dag anser som de mest verdifulle innen norsk musikk ble skapt i Lofthus, blant annet: Strykekvartetten i g-moll, opus 27/The Mountain Thrall, opus 32/Album for Mandssang, opus 30/del av 'Peer Gynt'.
Store deler av Holberg Suite ble også komponert i Lofthus, dels i Griegs komponisthytte, og dels i våningshuset til Arne Lofthus, en annen god venn fra bygda.